U.S. Road Signs Test – Cheat Sheet

Questions and Answers for your Road Signs Test

Learning All Road Signs for the DMV Test

Road signs are an important part of the DMV test for your learner’s permit or State Driver’s License.

Not only must you recognize and understand the meaning of all the signs listed in your driver’s manual. You should also know the basic meaning of all the shapes and colors used on road signs across the United States.

Being able to recognize road signs from a distance by just the shape or color coding, can help in many situations.

Learning how to read a road sign and understand how to act – regardless if it is a warning sign, guide sign, or a regulatory sign – is essential for road safety.

Some of the Most Common Signs You Must Know

Even if you driver’s manual only lists a limited number of signs (out of which a few will appear on your test), you are responsible to obey and follow all road signs you encounter on the road.

The following cheat sheet is a good start to learn some of the most common signs. See if you can answer all of them correctly.

Warning Signs

Question 1: This sign means:
Road signs cheat sheet - 1

  •   A. Children’s Playground
  •   B. Library
  •   C. School crossing
  •   D. Cross road

ANSWER: C. School crossing. These signs can be yellow or fluorescent yellow-green. Be prepared to slow down or stop when you approach this sign.

A similar sign without the parallel lines warns of a school zone.


Question 2: What should you expect ahead?
Road signs cheat sheet - 2

  •   A. A traffic signal
  •   B. A stop sign
  •   C. A detour
  •   D. A highway ramp

ANSWER: A. The sign warns of a traffic signal ahead. You should slow down and be prepared to stop, if necessary.


Question 3: This sign means:
Road signs cheat sheet - 3

  •   A. Lane ends
  •   B. Two-way traffic
  •   C. Added Lane
  •   D. Merging Traffic

ANSWER: C. The Added Lane sign tells you that two roadways come together, a new lane begins, and that merging movements aren’t required.


Question 4: This sign means:
Road signs cheat sheet - 4

  •   A. Merging traffic
  •   B. Two-way traffic
  •   C. No passing zone begins
  •   D. Yield to oncoming traffic

ANSWER: B. Two-way traffic. The sign warns you of a transition from a multi-lane divided section of roadway to a two-lane, two-way section of roadway. Keep well to the right.


Question 5: This sign means:
Road signs cheat sheet - 5

  •   A. Cross road / Intersection
  •   B. Church
  •   C. Hospital
  •   D. Truck crossing

ANSWER: A. Cross road / Intersection. The sign is used to indicate the presence of an intersection and the possibility of turning or entering traffic


Question 6: This sign indicates:
Road signs cheat sheet - 6

  •   A. A side road
  •   B. A divided highway
  •   C. A sharp turn
  •   D. A detour

ANSWER: C. The One-Direction Large Arrow indicates a sharp turn. The sign has the same meaning as warning signs with black chevrons.


Question 7: What does this road sign mean?
Road signs cheat sheet - 7

  •   A. Slippery when wet
  •   B. Winding road
  •   C. Soft shoulder
  •   D. Rough road

ANSWER: A. This sign warns of unexpected slippery conditions. Supplemental plaques with legends such as ICE, WHEN WET, STEEL DECK, or EXCESS OIL may indicate the reason that the slippery conditions might be present.


Question 8: This sign means:
Road signs cheat sheet - 8

  •   A. Acceleration lane
  •   B. No shoulder
  •   C. Narrow bridge
  •   D. Lane ends

ANSWER: D. This sign tells you that there is a reduction in the number of traffic lanes. The right lane ends. If you are in the right lane, you must merge left. If you are driving in another lane you should be prepared for traffic merging from your right.


Question 9: This sign means:
Road signs cheat sheet - 9

  •   A. Slippery road
  •   B. Winding road
  •   C. Steep hill
  •   D. Gravel road

ANSWER: B. The Winding Road sign tells you that there is a series of curves or turns ahead.

Note that there are three or more changes in roadway alignment.


Question 10: When you see this sign, you must:
Road signs cheat sheet - 10

  •   A. Come to a full stop ahead
  •   B. Not turn ahead
  •   C. Expect road workers ahead
  •   D. Stop immediately

ANSWER: A. The Stop Ahead sign warns of a stop sign ahead. It is placed where it can be hard to see the stop sign from a comfortable distance. You must come to a full stop at the stop sign. Go only when the way is clear.


Question 11: This sign means:
Road signs cheat sheet - 11

  •   A. Divided highway begins
  •   B. One lane road
  •   C. Divided highway ends
  •   D. Yield head

ANSWER: C. A physically divided highway ends. The sign tells you to expect two-way traffic ahead.


Question 12: This sign means:
Road signs cheat sheet - 12

  •   A. Divided highway begins
  •   B. One lane road
  •   C. Divided highway ends
  •   D. Yield head

ANSWER: A. When you see the Divided Highway sign, you approach a section of highway where the opposing flows of traffic are separated by a median or other physical barrier.

Note the difference between this sign and the sign in question 11. They are NOT the same.


Question 13: This sign means:
Road signs cheat sheet - 13

  •   A. Trucks entering highway
  •   B. Steep hill
  •   C. Work zone
  •   D. Truck escape or runaway ramp

ANSWER: B. The Hill sign warns of a downgrade where the length, percent of grade, horizontal curvature, and/or other physical features require special precautions.


Question 14: This sign warns of:
Road signs cheat sheet - 14

  •   A. A work zone flagger
  •   B. A school crossing guard
  •   C. A traffic signal
  •   D. A closed road

ANSWER: A. The Flagger symbol sign tells you that a flagger is stationed to control road users ahead. Remember that orange road signs indicate a work zone.

Regulatory Signs

Regulatory signs indicate rules you must obey.

Question 15: When you see this sign, you:
Road signs cheat sheet - 15

  •   A. Have entered a one-way road and must turn around
  •   B. Must yield before you continue
  •   C. Should come to an immediate stop
  •   D. Must not enter in this direction

ANSWER: D. The Do Not Enter sign is placed where traffic is prohibited from entering a restricted roadway. It faces you when you might enter a roadway or ramp in the wrong direction. Do not continue in this direction.


Question 16: This sign means:
Road signs cheat sheet - 16

  •   A. Keep right
  •   B. Right turns only
  •   C. Change lanes to the right
  •   D. Right lane ends ahead

ANSWER: A. The Keep Right sign shows a place where it is necessary for traffic to pass only to the right-hand side of a roadway feature or obstruction.


Question 17: This sign means:
Road signs cheat sheet - 17

  •   A. When the light is green, you must continue straight
  •   B. You must wait for the green light before turning
  •   C. All turns are prohibited
  •   D. Only turning vehicles must stop on red

ANSWER: B. You may not turn right or left during the red light where this sign is posted. You must wait for a green signal before proceeding.


Question 18: This sign tells you that the center lane is used for:
Road signs cheat sheet - 18

  •   A. Passing slow traffic
  •   B. Left and right turns
  •   C. Stopping
  •   D. Left turns only

ANSWER: D. This sign tells you that the center lane is reserved for the exclusive use of left-turning vehicles in either direction. The lane cannot be used for passing, overtaking, or through travel.


Question 19: This sign means:
Road signs cheat sheet - 19

  •   A. Turning in the direction of the arrow is prohibited
  •   B. All traffic must turn ahead
  •   C. Intersecting road is for one-way traffic only
  •   D. All traffic must make a detour

ANSWER: C. A One-Way sign tells you that traffic on that intersecting road flows in the direction of the arrow only. If you turn, you may only drive in the direction of the arrow. Never turn against the arrow.


Question 20: Where can you expect to see this sign?
Road signs cheat sheet - 20

  •   A. At the end of a no-passing zone
  •   B. At railroad crossings
  •   C. In a school zone
  •   D. At the beginning of a no-passing zone

ANSWER: A. The Pass with Care sign indicates the end of the no-passing zone. When you have passed this sign, you are again allowed to pass other vehicles with care.


Success - photo by Gerd Altmann

Illustration credits: Xzelenz Media and Gerd Altmann (blackboard).

Learn more about common: Standard Highway Signs

Ultimate road sign quizzes: Quiz-a-go-go





Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: